Välkommen till mig!
Rebecca heter jag och här får du följa mitt liv med min familj som består av min sambo Micke och våra döttrar Lova född 2007-03-24 och Saga född 2010-03-27. Varmt välkommen!

Sista mars

I morgon gäller det att vara på hugget. Känner att jag kommer bli lurad av våra barn och mina elever dagen lång...Saga och Lova har testat idag och ska lura Micke i morgon när de vaknar.
Vårtuff Saga.
Kallt idag, men skönt i solen.
Något nytt som jag inte klarar mig utan.
Flytväst på simmet idag=Skitskoj!
Känns som en rolig sommar med två bröllop!! Love is in the air!❤️

Kram!


Kalashelg

Fredagen började inte på bästa sätt. Tappade klockan och Saga hade värsta morgonen någonsin och vi var riktiga ovänner enda tills jag lämnade henne på förskolan. Då sa vi förlåt. Men fy för sådana mornar!
Lördagen började bättre med löpartur runt sjön i solsken.
Snart var det dags för släktkalas. Eskil och Co kom redan på fredag eftermiddag till oss. Mysigt att hinna umgås lite.
Mysig pojk!
Två kusiner som gillade Sagas rum.
Mormor och morfar kom med på kalaset.
Gott med mat.
Tjejerna utom Lova.
Moster och pappa.
Även min farmor kom som själv fyller 90 år på torsdag.
Tårta och sång.
Den var god!
Lek med mormor/farmor.

En hel del kläder blev det. Kul!
Kusinen Nyra sov över. Så här somnade dem tillslut.
Idag var det dags för barnkalas för Saga. Vi passade på att vara ute i det härliga vädret!
Fläskpannkaka till lunch och glass till efterrätt.

Tack alla för igår! Så kul att ses igen!


27 mars

Dagen började tidigt med sång från mig och Lova och frukostbricka. När vi kom in i Sagas rum och sjöng sa hon argt och trött "släck lampan".  (Det var ljuset som lyste och Lova fick blåsa ut det så det blev mörkt igen).
Sen fick hon öppna några paket i sängen och var nöjd. I fem minuter. Sen var det fel på kläderna, frukosten var fel, ja allt som kunde vara fel var fel. Kul sätt att börja födelsedagen.
Lovas kort.
Det gick dock över så småningom men vi blev 15 minuter sena sen till förskola, skola och jobb... Saga "Lotta på Bråkmakargatan" Axelsson.
På förskolan var de förberedda. 
En glad tjej som hämtades strax efter klockan två idag.
Ny mössa och fleese.
Goa truliga Sagaboll!
Ingen födelsedag utan tårta😄

Tack alla som ringt och grattat henne! 


Saga 4 år


Lilla stora tjejen. Exakt 4 år nu. På klockslaget. 

Godnattstund

Våra kvällsrutiner ser alltid likadana ut och har nog gjort det sen Lova var runt året. Bolibompa vid sex och sen ca kvart i sju är det tandborstning och sen kommer den mysigaste stunden på dagen då vi läser tillsammans. Eftersom jag ofta lägger barnen själv (Micke jobbar ju kväll varannan vecka å tränar en del den andra veckan) så brukar jag alltid läsa för Saga först (hon är tröttast) och Lova får läsa lite själv på sitt rum under tiden. Ikväll valde hon Rödluvan.
Sen säger jag godnatt till Saga och går in till Lova. Då läser hon först för mig i några minuter och sen läser jag för henne. Sedan är det godnatt till henne också och då brukar jag gå och stänga Sagas dörr för i 9 av 10 fall har hon somnat under tiden jag suttit hos Lova ca 10 min.

I morse vaknade Saga på strålande humör och sa "fyller jag verkligen år i morgon mamma?" Och när jag sa ja skrattade hon och såg så lycklig ut. Idag bestämde hon vilken frukttårta hon ska bjuda på i morgon på förskolan och har bestämt brownie till frukost här hemma. 

Tänk att hon redan är 4 år! Hon känns så liten. Men det är hon ju inte längre. Hon kommer nog alltid vara liten för mig. Min lilla tjej. Även hon föddes en lördag. Inte lika tidigt som Lova som föddes på natten men värkarna satte i gång på natten vid fyra tiden. Och Micke var på Visingsö på fotbollsläger, fin tajming! Han kom ju som tur med morgonfärjan och var hemma halv åtta och då körde vi och lämnade Lova hos Anna och Crille och körde vidare mot förlossningen. Klockan 10.57 såg Saga världens ljus och gjorde vår familj fulltalig. Är så tacksam över att få vara mamma åt två så underbara flickor som ni är Lova och Saga. Ni gör livet underbart!
Våffeldagen


Nu har det snart gått 72 timmar sen Lova kräktes så det verkar som jag och Micke slapp- otroligt skönt! I morgon blir det förskola och skola igen för tjejerna. 

Efter jobbet idag gjorde jag våfflor till kvällsmat, uppskattat av stora som små.   Man får passa på när det är våffeldagen.

Nu blir det strax sängen som väntar en trött mamma.

24 mars

Dagen började med sång och frukost på sängen! 
Och fortsatte med innelek. Legofriends och playmobil.
Sen gick vi ut och träffade Sagas förskola i lekparken.
Och senare lekte de med Pippihuset. När de lekte detta satt mamman ute i solstolen och läste, fantastiskt!
Från bästisen fick hon ett halft hjärta med "friends" på. Vännen har sin del där det står "best" såklart!
Paketöppning.
Ny långklänning på mig som nu varit mamma i 7 år! Längtar efter sommaren!


Lova 7 år


Grattis på din 7 årsdag fina Lova!

Livet och döden

I natt fredagen den 23e mars för sju år sedan vaknade jag strax efter 04 och trodde att vattnet hade gått. Jag väckte Micke och vi ringde till förlossningen. Vi fick komma in vid sextiden och jag blev undersökt men givetvis hade inte vattnet gått. Jag frågade personalen om jag kunde åka till min skola i Borås och göra en tenta varpå de svarade "Ja, det kan ju ta några veckor till och i värsta fall får du väl föda i Borås" (Lova var beräknad 25e mars). Jag vågade dock aldrig sätta mig på en buss dit utan Micke fick köra mig dit. Jag gjorde engelskatentan (som jag klarade för övrigt) och vi åkte tillbaka hem till Jönköping. Där storhandlade vi på Maxi och sen hade jag tid hos barnmorskan. När hon undersökt mig sa hon att hon trodde att det skulle bli bebis till helgen. Jag åkte hem och la mig och vilade och Micke gick i väg på fotbollsträning. 

Runt sex kom han hem och började laga fredagsmat. Jag hade då börjat få små värkar men vid halv åtta satt vi i soffan och åt lövbiff och klyftpotatis. Jag kunde dock inte äta så mycket och strax innan halv nio satte vi oss i bilen och åkte in till förlossningen. 

Där konstaterade dem att jag var öppen 4 cm och vi fick stanna. De tyckte att jag skulle bada och få akupunktur så det gjordes. Men att bada var inte alls skönt och akupunkturen vet jag inte om den hjälpte alls. Jag började få olidligt ont och de sökte efter narkosläkaren som skulle ge mig Eda. Han var givetvis upptagen, men efter ett tag kom han. När han kom in i rummet var jag hög på lustgas och trodde absolut att jag hade träffat honom förut och att han var känd från TV. Denne man bröt på finska och sa "Kansse har vi setts, jag vet inte". Efter att bedövningen börjat värka blev jag som en ny människa. Allt det onda försvann för ett par timmar och jag hade nästan kunnat springa ett varv runt Munksjön tror jag. Eller inte. Men jag och Micke gick runt i sjukhuskorridorerna med min gåstol. Klockan hade nu passerat midnatt och på en tavla kunde vi se att några bebisar redan fötts inatt. 

Efter ett tag började det dock göra ont igen och det var nu det var dags. Dags att skita ut en basketboll. Ja ni hör ju själva, det är ju omöjligt, men på något sätt gick det ju. I hela 50 minuter fick jag dock krysta (med Saga tog det inte ens 10 min). Och på slutet när jag trodde att jag skulle avlida sa barnmorskan att hon såg massa svart hår och då tog jag ett sista krafttag och 24 timmar efter att jag vaknat på fredagen kom en flicka med massa hår till världen och all smärta försvann i samma stund som jag blev mamma. Det absolut bästa och häftigaste jag varit med om är det att bli mamma för första gången. 

I morgon är min stora tjej 7 år gammal och jag är så otroligt tacksam över att jag får vara hennes mamma. Och att jag fått dessa viktiga år tillsammans med henne.  Det är när döden gör sig påmind som man verkligen inser hur bra man har det och hur tacksam man ska vara över livet och göra det bästa av sina dagar här. Johan var bara 30 år när hans pappa (min farfar) dog och nu är hans barn inte ens fyllda 30 när de förlorar sin pappa. Livet är inte rättvist. För att se något positivt ur det här eländet tänker jag på att farfar inte längre är ensam uppe i himlen. I hela 23 år har han varit ensam men nu har han återförenats med sitt yngsta barn och Johan har äntligen fått träffa sin pappa igen. Jag tror på det iallafall. Det måste jag. Annars går det inte.
Färsk bebis.

Sista dagen som 6 år


Bläää!

Nu har Lova också kräkts! Jag som trodde det var över... Bläää! Hoppas hon är frisk på måndag då hon fyller år!

Lördag


Familjeselfie!

Ingen mer än Saga har drabbats än så länge peppar peppar! I natt har det gått 48 timmar så hoppas att vi kan vara lugna sen.

Riktigt tråkigt att vi inte kunde åka till Stockholm i helgen. Vi skulle firat tjejerna och Mickes syster och mamma där och tjejerna hade längtat efter att träffa kusinerna! Men vi vågade inte åka på grund av smittan...

Annars har det varit en tråkig och ledsam dag idag tycker jag. Min farbror förlorade i natt kampen mot hans cancer efter sex år med helvetet. Farmors yngsta barn av 7 dog först, före   sin mamma som fyller 90 år om 1,5 vecka. Och själv skulle han blivit morfar om tre veckor... 53 år blev han blott och fick aldrig uppleva barnbarn. Tänker på hans fyra barn mellan 18-29 år som nu får leva utan honom och på hans fru. Nu slipper han iallafall att ha ont och himlen har fått en ny ängel!

Då var det dags...


Magsjukan drabbade Saga plötsligt nu ikväll. Precis när jag lagt mig kräktes hon ner hela sin säng. Hon gnällde två gånger innan, men det brukar hon göra ibland så jag tänkte att det är väl det vanliga, drömmar eller växtvärk eller något sådant. Men näe då. Minst en gång om året ska man tydligen drabbas av magsjuka när man har småbarn. Nu är det bara att invänta nästa som drabbas... 

Jag ligger i sängen brevid detta barn och känner mig mycket olustig i magen. Men jag måste verkligen jobba i morgon. Min kollega har semester så det är bara jag och en vikarie och vi ska göra ett omfattande mattetest! Håller tummarna för att jag klarar mig i natt och under morgondagen.

Blääää för denna sjukdom!

Vårtecken

I eftermiddags var jag och tjejerna och handlade lite på Maxi. Gatukritor fick följa med hem och det är ett vårtecken att se de skriva/måla på asfalten utanför.
Saga är intresserad av bokstäver men har än så länge inte lärt sig att skriva sitt namn. Men hon är väl medveten om att hon börjar på S och har två A i sitt namn. 
Ett vårtecken till. Tvättade vinterkläder. Vågar dock inte hänga undan dem än...
I tidningen i går. Vår prinsessa med små "pollenögon".

Kram!


Bok


Lite roligt om denna bild hamnar i en amerikansk bok. Saga blir d-kändis haha! "Och jag som ska till Uvsa i sommar" var Sagas kommentar.

Här sover barnen och mamman slappar i soffan. Pappan är på väg hem från fotbollsmatch i Stockholm. Ja, han har börjat spela lite igen...

Kram!

Who's who?


Det är längesen de var så här små mina hjärtan!❤️

21 km

Ny vecka och nya möjligheter. Idag tog jag tjuren vid hornen och trotsade vinden och sprang och sprang och sprang...
21 kilometer och jag kom under två timmar. Grymt nöjd är jag. Två månader kvar exakt idag till Göteborgsvarvet. 
Ont i ben och stel som en pinne är jag nu efteråt!

Kram!


Kul i badet med badbomb


Barnkalas

Morgonmys med Saga.
Tobleronemuffins till hela klassen.

Redo för årets kalas. Hon har räknat ner i två veckor!
Kalas för 18 barn blev det till slut i gympahallen. Nu är jag helt färdig! Fredag!

Frisörbesök efter hämtning och mellanmål.
Lockat hår på henne med. Hoppas det håller till söndagens kalas haha!
Ett rosa hjärta men inga lockar på Saga.

Jag är helt dödstrött ikväll så ska faktiskt snart sova. Skönt att slippa ställa klockan i morgon!


Vårfräsch

I eftermiddags var jag hos frisören och blev lite fräschare i håret. Har inte varit sen början på december så det var verkligen dags. I morgon är det tjejernas tur.
Hon lockade mitt hår så här ser det kort ut men jag toppade bara och så nya slingor förstås. Både ljusa och mörka.
Stackars liten! Vilka ögon. I går var det bättre idag var det sämre igen...

Skönt med fredag i morgon! Igen!


Soligt

Tog en härlig löparrunda i eftermiddags efter jobbet. Skönt att springa i solen. Men får fortfarande ont i ena foten av nya skorna så i morgon ska jag gå tillbaka till affären där jag köpte de och se vad de kan göra. Känns surt att inte kunna använda dem när man investerat i nya...
8,5 km blev det med skoskav...

Lova mår lite bättre nu, har bytt ögondroppar och köpt specialnässpray så nu går det nog åt rätt håll, skönt!

I morgon är det drop in på hennes fritids och sen ska jag till frissan. 

Kram


Tvättbjörn

Lider med denna tjej. Fruktansvärt jobbig allergi har hon. Hon börjar likna en tvättbjörn... Hon är trött också och har nog rätt jobbigt i skolan. I morgon ska en läkare ringa och så får jag se om vi kan få några starkare ögondroppar. Så här illa borde det inte vara. Idag när vi kom hem fick hon ligga inne och vila. Vi som älskar våren!
Micke spelade fotbollsmatch idag och vi hann se honom en kort stund innan simskolan. I J-Södras b-lag fick han hoppa in. Kul för honom!

Kramar!


Oboy!

Härlig dag!
Premiär för mellanmål ute.
Jordgubbar från Spanien smakade gott!
Planteringshjälp.
Söt som socker!

Nu är premiärgrillen tänd och det ska smaka gott med grillat!


Rekord

15 km blev det och det är mitt längsta pass hittills. Sprang i mina gamla skor med en kompis och det gick jättebra!
Älskar tulpaner!
En kaffe i solstolen är aldrig fel!
Vårtjej!

Önskar er en skön söndag!


Vår!☀️

Började dagen med jogging runt sjön i den härliga morgonsolen!
Solen visade att rutorna behövdes putsas. Fick hjälp av Saga.
Bilen fick sig en omgång med.
Promenad till Perssons där lunch och kalasplanering väntade.
Vårspring!
Lovis!
Härligt!
Converse här våren till!

Nu strax ska jag och Micke iväg på parmiddag och farmor passar barnen.

Kram


Fredag


Vi har fått besök över helgen. Farmor och Nick kom idag och stannar till på måndag. På bilden är det två som är sugna på fredagsfika.

Skönt med fredag! Nu ska jag sova och hoppas på att barnen sover bra i natt och att vi får sovmorgon i morgon.

Kram

Lova

Den här donnan har också ändrat sig en del...


Saga

Mycket har hänt sen i somras.


Fössta tossdan i mass

Det gör fortfarande rejält ont! Undra om jag klarar att springa i helgen...
Saga hade tur och hittade sitt lejon på Ica i förmiddags. Vi tappade det i förrgår där inne. Ibland har man tur!

Redan fredag i morgon igen. Skönt med helg och sovmorgon! Här har Saga varit knölig två nätter i rad och sovit hos oss. Växtvärk eller nattskräck, jobbigt är det iallafall att inte få sova som man brukar...

Kram!


Stolt!

Tjejerna fick dela på en semla i går. Saga älskade mandelmassan och Lova petade bort den.
Vårfint i köket!

Jag hade en trevlig kväll med "mammagänget" igår. Konstigt att vi känt varandra i över 7 år nu. Trots att jag är 7-15 år yngre än de andra har vi mycket gemensamt och massor att prata om. Barnen träffas inte så ofta längre. En går på samma skola som Lova så de ses ju men övriga blir inte så ofta. Alla har ju pojkar också så det är väl också en anledning. Inte lika lätt att leka pojke-flicka längre.

I dag har jag varit på utvecklingssamtal med Lova på skolan. Jag kunde gå därifrån mycket stolt. Hon har lärt sig otroligt mycket på 1,5 termin i förskoleklass och nu både läser, skriver och räknar hon matte. 

Vi passade på att sätta upp kalasinbjudan till alla i klassen innan vi åkte hem. Nästa söndag har hon kalas tillsammans med Siri i gympasalen. Hela klassen plus några till är bjudna så det blir nog fullt ös. Tur vi är fyra vuxna! 
Saga ska ha kalas söndagen efter hon fyllt år och har bjudit sex kompisar, lite lugnare där än så länge, skönt det!

Kram!


Aaaaaajjjj!

Idag passade jag på att testa mina nya skor. Efter att jag lämnat Lova i skolan gav jag mig ut för att springa milen. Redan när jag gick till skolan kände jag av skoskav. Jag satte på compeed på båda hälarna och började springa. Efter 1 km övervägde jag att kanske bara springa 5 km eftersom det gjorde så ont. Men så tänkte jag på att Micke jobbar kväll denna veckan och att detta är enda tillfället att springa så jag fortsatte.
Benen var pigga hela vägen och jag var inte så trött när jag var klar heller men fy fasen vad ont jag hade och har i hälarna! Värsta skavsåret ever!
Aaaajj!! Jag har inte kunnat gå med vanliga skor idag på grund av detta, uggsen var de enda som funkade. Hoppas verkligen inte att det gör ont nästa gång jag ska ut. Då får jag lämna tillbaka skorna om det går...
Saga och Micke matade fåglarna på förmiddagen.
Mysigt!

Annars har dagen varit bra. Lova hade med sig en kompis hem efter skolan och Saga lekte med grannen. Sen var det simskola och sen middag. Nu sover änglarna och jag ska snart göra detsamma. 

I morgon är det fettisdag och jag ska ha mammagänget här på kvällsfika. Gissa vad vi ska äta?

Kram!


Investerat

Jag passade på att investera i ett par nya löparskor. Ska ju springa Göteborgsvarvet och om jag inte ska förstöra kroppen helt behövdes ett par nya skor. Passade på när Team Sportia har flyttrea. Fick de för 745kr, ordinarie var 1699kr det kallar jag en bra affär!
Hittade en ny kofta på H&M med. Jag lever i dessa på jobbet där det är iskallt! Passade bra till mina lagade Pleasejeans.
Grannsamverkan.

Barnen mår bra och Lova är piggelin igen också. Man märker verkligen att de börjar bli stora. Egentiden för mig och Micke kommer tillbaka mer. Barnen leker ofta hos/med kompisar och helt plötsligt är man själv hemma med massa tid!

Kram!
Here we go again

Vi har lyckats krossa tabletterna i Sagas mat och på så sätt har hon fått i sig dem. Skönt att det funkade! Hon mår bra och är i väg på kalas hos bästisen i detta nu. Tidigt i morse fick dock Lova ont i örat igen så idag har jag varit på jourcentralen med henne och nu har även hon penicillin igen! 
Kalasklädd!


Så tråkigt med dessa sjukdomar! Får Lova öroninflammation en gång till ska vi få remiss till öron. Hoppas hon slipper! Jag själv är ju "öronbarn" och fick operera in rör i öronen. Hoppas Lova slipper!

Nu blir det en lugn helg med film och godis!