Välkommen till mig!
Rebecca heter jag och här får du följa mitt liv med min familj som består av min sambo Micke och våra döttrar Lova född 2007-03-24 och Saga född 2010-03-27. Varmt välkommen!

Idag är ingen vanlig dag...

(null)
För idag är det Mickes födelsedag hurra hurra hurra!


(null)
36 år och närmare 40 än 30 och kanske värre närmare 50 än 20🙈.


(null)
När vi möttes var han ung och lovande, 20 bast. Jösses vi har nästan levt halva livet tillsammans nu!


(null)
Bättre make, pappa, vän, bror, son, svärson får man verkligen leta efter. Han är en tiopoängare och en keeper i dubbelbemärkelse!

Stort grattis på din dag älskling! Vi älskar dig mest på hela jorden!❤️🌍💫

Massa snö

(null)
I går, i natt och idag har det vräkt ner snö så idag när jag slutade redan 14.30 var vi ute en lång stund allihop. En borg och snögubbar byggdes och vi åkte snowracer. Grannen kom ut och en kompis till Saga kom över. Mysigt att ta vara på snön och vara ute. I morgon är vi inte hemma förrän fem så då är vi nog inte ute något, blir för mörkt.


(null)
Hemmaträning. Efter denna vecka har jag kommit halvvägs i utmaningen. Men denna vecka väntar 15 km löpning🙈. Det blir en utmaning, speciellt i detta väder!

Nu dags för lite nyheter och kvällsmat.

Hoppas ni får en skön vecka!Härliga vinter❄️

(null)
Stolt Agnes som kan gunga på stor gunga nu.


(null)
Men roligast i bebisgungan.


(null)
Is på skolgården som vi testade idag. Tack till idrottslärare, fritidspedagoger och föräldrar som spolat och gjort det möjligt.


(null)

(null)

(null)

(null)
Agnes har inte förstått grejen, Bambi på hal is. Men skridskorna är på och hon är glad.

En härlig helg med mycket utelek. Om två veckor åker vi till Idre så kul! Men först jobb i två veckor. Agnes ska till förskolan i morgon igen, nu har alla koppor torkat.

Kram!

Lördag

(null)

(null)

(null)

Medan Saga körde handbollsträning klockan 9-10 sprang jag lite intervaller. -11 när jag började så rejält kallt, men skönt.

Nu är Micke och Lova i väg i Jönköping där hon spelar två matcher. Och jag och tjejerna ska fixa våffellunch.😋

Trevlig helg!

Check ✅

(null)
Vabbande pappa= bakning


(null)
Frysen fylldes gott det!


(null)
Vabbande pappa= städning


(null)
Pigg Agnes som trots många koppor ändå inte mått speciellt dåligt. Knappt någon feber, sovit mer och kliat lite. Men nu har nästan alla torkat.

Det är extremt mycket barn och vuxna som är sjuka på jobbet. Det går både magsjuka och influensa. Tror det har kräkts en i varje klassrum varje dag denna vecka🤢. Idag i matsalen... 

Jag mådde dåligt en stund ikväll. Efter att jag tränat blev jag illamående och trodde jag åkt på magsjukan. Men sen sov jag en stund på soffan och när jag vaknade mådde jag bättre. Så hoppas verkligen jag inte tar hem någon skit till barnen. Två veckors vab i januari räcker! 

I morgon har tjejerna studiedag så alla utom jag är hemma. Men fredag och jag slutar tidigt!

Kram
Måndag

(null)
Efter jobbet väntade detta- backintervaller.


(null)
Jag fick känna att jag lever!


(null)
Och så vattkopporna som exploderat från 15 igårkväll till 115?? Inga av tjejerna som fick denna sjukdom lindrigt!

Tisdag väntar i morgon med skridskoåkning med klassen på schemat. Micke fortsätter att vabba.

God natt!

Vilken fin vinterdag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Saga var på Yoump med en gammal kompis i lördags.


(null)

Visst var det vattkoppor som Agnes fått. Just nu ca 15 st och lite feber på hönan men hon har varit vid gott mod idag ändå. Vädret har varit underbart och vi har tagit vara på det och varit ute mycket. Vi var bjudna på lunch hos Anna och Crille och jag och Anna passade på att ta en powerwalk runt Munksjön medan de andra åkte pulka.

En tredjedel gjord av utmanaren nu, endast 40 pass kvar. I morgon väntar backintervaller igen😅.

Kram och håll tummarna att Agnes inte blir så dålig som Lova och Saga i vattkoppor.


Helg!

(null)
I fas igen, 2018 klart i foton✅


(null)
Härlig löparrunda i solsken. Fin vinterdag,


(null)
Domsand.


(null)
Lekplatshäng.


(null)
De har kul de här två. Lova har varit i Alingsås på handboll och åkte redan 7.15 idag. De vann båda matcherna och nu är hon på kalas.


(null)
Sol!

Agnes börjar få lite feber nu på kvällen och jag ser några små, små prickar som inte var där i går så undra om hon åker dit nu. 14 dagar i morgon sedan L och S fick det.

Kram!

Torsdag med trumpet

(null)
En god gärning. Två biverkningar efteråt, magont av järntabletterna och trötthet. Men så värt det om jag kan hjälpa någon. Nästa gång är inte förrän i maj.


(null)
Den här tjejen har idag börjat spela trumpet🎺. Stackars grannar och oss!🙉 Men en supernöjd och stolt tjej som övar mer än gärna! Fredag i morgon ska bli gött. Jag har börjat året godis och fika, snacksfritt. Jag ska försöka hålla mig januari ut och sen kanske varannan månad efter det. 17 dagar klarade nu bara 14 kvar🤗.

Kram!

Blod

(null)
Sötaste lilla hönan som trivs så bra på stora avdelningen. Min stora tjej!

I morgon ska jag ge blod för första gången, spännande.

Nu läggning för de små och sedan träning för mig, cirkelpass idag.

Kram

Ten years challenge

(null)

(null)

(null)

Såg lite annorlunda ut 2009😊

Skridskor ✅

(null)
Agnes premiär på skridskor.


(null)
Bra träning inför vecka 7 i fjällen.


(null)
Ont i ryggen Micke?


(null)
Vår triss💜


(null)
Hur söt?!


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
1/4 avklarad💪🏻


(null)
Kreativa Lova


(null)
Agnes första huvudfoting😁


(null)
När storasyster rensar sitt rum fylls myshörnan på.

Idag var tjejerna tillbaka på skolan igen och det har gått bra. Saga var trött här hemma på eftermiddagen så skönt att jag kunde hämta redan klockan tre. Inte så konstigt att vara trött efter tre veckor hemma och så vattkoppor och sen pang på i skolan igen. Agnes hade haft det hur bra som helst på nya avdelningen inga bekymmer alls, så skönt!

Jag ska försöka lägga mig tidigt idag. I går kollade jag och Micke film till tolv och sedan gick jag upp sex idag, lite för få timmar sömn. Men vi såg A star is born och Micke gillade den också, magisk film!

Trevlig kväll!

Lördag

(null)
Väldigt kul pass. Intervallträning är ju faktiskt kul!


En skön lördag på hemmaplan. Imorse var det ljuvligt att slippa gå upp tidigt. Jag låg i sängen till nio, lovely. Vi fick med oss alla på en promenad efter lunch och sedan skulle Micke i väg på after peak fest med jobbet. Vi har myst i soffan och innan dess gjort läxor. De har missat ganska mycket denna vecka som de varit hemma, men nu är de snart ikapp igen. På måndag tror jag alla kan gå tillbaka till skolan och Agnes får gå till förskolan igen. Ny avdelning, spännande efter tre veckors jullov. Sen får vi se om hon åker på vattkoppor om dryga veckan?!

Trevlig helg!


Better

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Bättre och bättre dag för dag. Dock fortfarande feber för Saga, femte dagen och förhoppningsvis sista.

Vid träningspasset igår ville Agnes vara med, det ska börjas i tid!

Redan fredag i morgon och snart är första arbetsveckan för i år gjord!

Kram

Långsamt åt rätt håll

(null)
Inne på vecka 3 nu och idag var det tufft. Iaf första passet, magexpress var ganska lugnt. 12 pass av 60 genomförda så det går framåt.

Idag har det varit en mycket bättre dag. Mindre feber och mindre ont. Så skönt! Saga fick dock 39 graders feber på kvällen och hade ont igen men känns som om det går åt rätt håll nu. 

(null)

(null)

(null)

(null)
De orkade gå ut och skoja i snön som äntligen kom i natt. Bara det är ju ett gott tecken!


Kram!


Vändning snart?

(null)

(null)

(null)

Idag har Lova mått bättre men fortfarande haft feber. Saga däremot har nog aldrig mått såhär dåligt tidigare. Hon har så ont av kopporna som är överallt utom i munnen. Värst är det nog i hårbotten tror jag. Hoppas att det här var värsta dagen så det vänder nu. Ingen rolig sjukdom detta. Agnes fortfarande superpigg och koppfri märkligt!

Kram!

Vattkoppor

Så är första arbetsdagen gjord och det gick bra. Skönt med en planeringsdag, men i morgon kommer eleverna igen och vi kör i gång vårterminen. Sista terminen med denna klass för mig som jag då följt i tre år. Blir nog lite vedmodigt i juni. Första klassen som jag följt så länge.

Om Lova och Saga hade 20-30 koppor igår är det nog 100 idag. Detta plus 39-40 graders feber. Inga pigga tjejer. De sov dock bra i natt och hoppas på en bra natt till, dock har Saga redan vaknat en gång och skrikit och drömt massa. Agnes den rackaren är fortfarande koppfri, undra hur länge? Jag hoppas piken är i morgon och att de sedan mår bättre och bättre. Skulle alla gånger ta deras onda istället!

Kram!

Tips

(null)

(null)

Två böcker hann jag läsa under jullovet, två mycket bra dessutom. Älskar böckerna om Malin Fors som Mons Kallentoft skriver om och Liza Marklund brukar vara ett säkert kort. Så två tips till er som gillar att läsa.

Än så länge är det bara runt 20-30 koppor på L och S, men det kan väl explodera i flera dagar. Lova har haft närmare 40 graders feber idag och Saga 39. Agnes är pigg som en lärka. Hoppas på lindriga varianter! Kusinen har också drabbats idag, lilla Elvira hoppas hon också får det lindrigt.

Kram!

Sabina 30 år🥳

(null)
Efter tågresa med förseningar så klart fick vi snabbt checka in på hotellet och svira om för den stora överraskningsfesten som väntade Mickes lillasyster som fyllde 30 år på nyårsdagen.


(null)
Hon anade inget och blev överraskad när alla syskon befann sig i sviten!


(null)
Bästa gänget!


(null)
Eva var också med!


(null)
Hon blev nog ännu mer överraskad när över 20 av hennes kompisar överraskade henne på ett hotell sen.


(null)
Maaaaat!!!


(null)
Partybussen! Grymt lyckad kväll!

Nu är vi på tåget hem igen till våra barn där det verkar som både Lova och Saga fått vattkoppor lagom till skolstart. En värre än den andra. Tack bästa mamma och pappa som passar barnen så vi kunde åka i väg på detta roliga!

I morgon jobb för mig igen och vab för Micke.

Kram


Fullt ös medvetslös

(null)
Idag körde jag två pass på morgonen, det sista var 5 km löpning med armhävningar efter varje kilometer. Tufft! Men härligt efteråt.


(null)
Hallbybollen i gång och idag blev det en vinst och en förlust för Lovas lag.


(null)
Trogen supporter.

En helg kvar sedan är jullovet slut och jobbet sätter igång igen. Men om fem veckor är det sportlov!😜

Kram!

Simning

(null)

I förmiddags åkte vi till badhuset och var där i några timmar. Saga simmade 200 meter utan problem. Ryggsim är dock lite svårare så det får hon nog träna på på simskolan med skolan senare i vår. Jag passade på att simma 1000 meter, härligt. Efter lunch hemma var vi helt färdiga, iallafall vi vuxna. Stackars Micke var ju tvungen att jobba, jag kunde ju ligga på soffan och läsa ett tag då barnen lekte med kompisar, de var ju inte alls lika slutkörda! 

En riktigt slappareftermiddag blev det. I morgon drar Hallbybollen i gång så då får vi åka till Elmia och heja på Lova som spelar hela helgen!

Kram! 

Skön onsdag

(null)
Efter en blåsig natt tog jag på mig löparskorna och gav mig ut. Backintervaller på schemat idag.


(null)
Morgonträning är bäst. Sedan lång dusch och lång frukost. Att man sedan får oväntat besök med morgonrock och turban är inte lika härligt☺️


(null)
Skogen på eftermiddagen före mörkret kom. Nu är det ljust till fyra. Nästan.😁


(null)
En gran som gav vika för stormen i natt.


(null)
Bron som Agnes förskola brukar gå till och de brukar leka Bockarna Bruse där så hon letade efter trollet!


(null)

(null)

(null)
Saga och en kompis lekte och byggde hus och broar.


(null)
Agnes fick prova sängen.

I morgon blir det ett besök till badhuset med de två yngsta. Lova ska ha en kompis här och badhus har tydligen blivit tråkigt för snart tolvåringarna...🙃

Kram!

2019

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nytt år och ett blåsigt sådant har börjat. Både igårnatt och nu blåser det rejält, nästan lite läskigt! Tur Micke är hemma, annat är det i morgonkväll då han jobbar igen men hoppas det mojnat då.

Vi hade en trevlig och lugn nyårsafton med vänner och idag har vi mest tagit det lugnt som sig bör. Jag var ute och gick en sväng, men annars har det varit mycket läsning, tv och ett skönt bad. 
Känns otroligt lyxigt att vara lediga ett par dagar till!

Gott nytt år!